JAVASCRIPT DÜNYASINA İLK ADIM

JAVASCRIPT'E GİRİŞ
      Herkese iyi çalışmalar.Bugünden başlayarak,bir hafta içerisinde bir programlama dilini orta düzeyde bildiğinizi varsayarak birsürü örnek paylaşmaya çalışacağım.Böylece javascript'e hızlı uyum sağlayacak ve frameworklerini kullanarak web projelerimize güç katacağız.Bu örneklerin yeterli olduğunu düşündüğümde ise javascript'in heryerde duyabileceğiniz o meşhur frameworkler'i ile çalışacağız.Bu paylaşımlarıma başlarken,javascript hakkında çok az bir bilgim olduğunu belirtmek isterim.İlk yazımızda JavaScript'in ne olduğuna bir göz atalım.

JAVASCRIPT NEDİR ?
      JavaScript,web tarayıcılarında kullanılmakta olan dinamik bir programlama dilidir.JavaScript'i HTML kodlarımıza gömeriz.Web sitemizin daha dinamik ve daha güzel görünmesini sağlarız.JavaScript client tarafından yorumlanır,örneğin bir web browser.Daha sonra sunucu tarafında çalışan node js'ye de değineceğiz.Değişkenleri tiplerine göre ayırmaz(int,string vb).JavaScript'i <script>.......</script> taglar'ı arasına yazabiliriz veya başka bir dosyada yazdığımız javascript kodunu projemize dahil edebiliriz. 

<script type="text/javascript" src="code.js"></script>

JavaScript'in ne olduğunu kısaca öğrenmiş olduk.Bir sonraki yazımızdan itibaren uygulamalarımıza başlayıp hızlı bir şekilde uyum sağlamaya,programlama gücümüze güç katacak frameworkleri kullanmaya başlayacağız.



İyi çalışmalar...

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...