HTTPCLIENT4-GİRİŞ

      Herkese merhaba.Bu yazımızda http client'a giriş yapacağız.HTTP CLIENT ile istek mesajlarımızı çok rahat bir şekilde oluşturacak, get,post,put,delete  metodlarını çok rahat bir şekilde kullanacağız.Bununla birlikte http response mesajlarının kontrolü olsun cookie işlemleri olsun vb. daha birsürü hazine keşfedilmeye hazır bir şekilde bekliyor :).İlk yazımıza basit bir örnek ile başlayalım.Şimdi tüm bağışçıları getiren küçük bir web servisi yazıp httpclient ile test edelim.Get metodu ile yapılan istekte http statusCode'u ekrana basalım.



  Daha önce aynı işi yapan bir client yazdığımızda hedef adresi beliryor Client nesnesi oluşturuyor ve hedef üzerinde bazı fonksiyonları çağırıyorduk.httpclient işimizi bayağı kolaylaştırıyor.Daha yeni başladık :)İşimize yarayacak birsürü şey öğreneceğimize inanıyorum.Bu konu ile ilgili yazılarımı paylaşırken RESTful web servislerini öğrenmeye devam edeceğiz.Birbirlerine yakın konular olduğu için birlikte götürmeyi düşünüyorum.




 -------------------------------BAĞIMLILIK-------------------------
<dependency>
            <groupId>org.apache.httpcomponents</groupId>
            <artifactId>httpclient</artifactId>
            <version>4.5.5</version>
 </dependency>



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...