JAX-RS (CONTEXT PROVIDER)

    Bu yazımızda daha önce de bahsettiğimiz kaynak sağlayıcılarını nasıl kullanacağımızı öğreneceğiz.Bu sağlayıcılar kaynak sınıflarımıza bir bağlam nesnesi sunar.Bu cümleyi kodlarımızı inceledikten sonra çok daha iyi anlayacağız.



       Sağlayıcımızdan başlayalım.Öncelikle MyContext(içerik) adında bir generic interface oluşturup get fonksiyonumuzu tanımladık.Daha sonra MyContextResolver (içerik çözümleyici) sınıfımızı oluşturup @Provider ek açıklaması ile işaretleyip ContextResolver<T extends object> interface'imizi implement ettik.Daha sonra bu sınıfımız içerisinde bulunan ve yazdığımız MyContext sınıfımızı implement eden MyContextImpl sınıfımızı yazdık.Type'ımızı String olarak belirlediğimiz için override edilmesi gereken fonksiyonumuzun geri dönüşü tipi String oldu.Aynı şekilde ContextResolver<MyContext> olduğu için ezdiğimiz fonksiyonun geri dönüş tipi MyContext oldu.Bu şekilde sağlayıcıları yazmış olduk.Şimdide kaynak sınıfımıza bakalım.


 
   

      Kaynak sınıfımızda ise @GET metodu ile kullanıcıdan alınan parametre String path değişkeninde tutulmuş.Daha sonra @Context ek açıklamasıyla Providers interface'inden bir nesne türetilmiş.@Context ek açıklamasını daha ayrıntılı öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayınız.Sonraki işlemlerde bildiğimiz klasik işlemler.Bir de WILCARD_TYPE var.WILCARD_TYPE içinde bilinmeyen bir sınıfın nesnelerini tutar.
Çıktımız ise bu şekilde 

http://localhost:8080/ContextProvider/contextprovider
response: a context value for key = contextprovider


GÖRÜŞMEK ÜZERE...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...