JAX-RS PROJE-1 (KAN BAĞIŞI)

          Bu yazımızda daha önce öğrendiğimiz ek açıklamaları kullanarak JSF-MySQL ile yazdığımız bir projeye RESTful web servisi yazacağız.Öncelikle projemizden bahsedelim.Projemizin adı kan bağışı.Kan bağışlamak isteyen gönüllü insanlar,bilgilerini sisteme bırakıyorlar.Kan ihtiyacı olan insanlar ise bu insanları bulup onlarla iletişime geçiyor.Yazacağımız servis sayesinde bu uygulamamızı isteyen herkes çok rahat bir şekilde kullanacak(Hastaneler,bağışçılara ihtiyacı olanlar,bağışçı eklemek isteyenler).Ben bu servisi yazarken sql sorgularıyla uğraşarak size hibernate,jpa gibi teknolojileri bilmezseniz ne kadar zorlanacağınızı göstermek için yazacağım. :) Şaka bir yana ben en kısa zamanda ORM araçlarını öğrenmeye başlayacağım.Kan arayan insanlar için GET metodu ile belirli kriterlere göre veya tüm bağışçıları getirtecek,POST metodu ile bağışçılar sisteme kaydolabilecek.Burada öğrendiğimiz diğer açıklamalarıda kullanacağız.Sırasıyla neler yaptığımıza bakalım.Öncelikle projenin bitmediğini belirtmek istiyorum.Her boş zamanımda eklemeler yapacağım.


Kodlarımız gördüğünüz gibi.Öncelikle bu kodlar arasında bloğumuzda bulunmayan Jackson var.Jackson kullanarak Java object <-> JSON dönüşümü yaptık.Daha sonra dataservice kısmında sql sorgularımızı çalıştırdık.Projemiz basit olmasına rağmen önemli birkaç eksiği bulunuyor.Bunlardan bir taneside response mesajları.Çünkü herhangi bir sql exception'ini bile ne tür bir response mesajı olacağına karar vermemişiz.Bir dipnot düşmek istiyorum.Siz siz olun exception'larınızı kullanıcıya göstermeyin. :) Bu projeyi arasıra güncelleyeceğim.SAĞLICAKLA KALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...