JAX-RS (@PUT ANNOTATION)

    Herkese merhaba.Bu yazımızda bir başka HTTP metodu olan PUT'u öğreneceğiz. Daha önce @GET ve @POST'u öğrenmiştik. Put veri güncellememizi sağlıyor. Bu tip bir request mesajı oluşturduğumuzda güncellemek istediğimiz veri bulunup istenilen değer ile güncelleniyor. Güncellemek istediğimiz veri bulunmaz ise bu veri post ediliyor. Eğer zaten var ise herhangi bir işlem gerçekleşmeyecektir. Bu örneğimizde ise item sınıfımızdaki override ettiğimiz equals ve hashcode fonksiyonları önemlidir. Burada kontrol edilecek verinin hangi tipte olduğu bilinmediği için bu fonksiyonları override ediyoruz. Yani örneğin bir String değişkeninin diyelim ki a,bunun başka bir a'ya eşit olduğunu String sınıfı bilir fakat bizim yazdığımız item sınıfı gelen değişkenin int'mi String'mi olduğunu bilmez ve bilmediği içinde bu put'ta hataya yol açar.Aynı veri tekrar eklenebilir. Web servis kısmımızda ise girilen verilenin hangi formatta olduğunu ve bu verinin list'emizde bulunup bulunmadığını kontrol ettik. Eğer bu veri mevcut ise http 204 kodlu response yok ise bu veriyi ekleyip 201 kodlu response mesajını gönderir. Kodlarımıza ve test çıktımıza bakalım.

Arkadaşlar bu aralar çok fazla çalışıyorum. Bundan şikayetçimiyim,asla değilim. Hepsi hayallerim için. Belki de benim hayallerimin geçtiği yol ile sizin hayalleriniz kesiştiği için yazılarımı takip ediyorsunuzdur. Ne olursa olsun vazgeçmeyin.İnsan beyni herşeyi öğrenecek güçtedir. Ha rakibiniz 4 saatte siz 6 saattemi öğreniyorsunuz. O 12 saat çalışıyorsa siz 24 saat çalışın.Neyse bu arada bu yazılara bakmadan önce Java'nın Collections kütüphanesine bir göz atın. Ve anlamadığınız her satırı araştırın veya sorun.






Kendinize iyi bakın.İyi çalışmalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...