JAX-RS (SINGLETON RESOURCES)

        Bu yazımızda ApplicationConfig sınıfımızda extends ettiğimiz,Application classında bulunan getSingletons() metodunu override ederek neler yapabileceğimizi inceleyeceğiz.Servisimiz her http isteğinde kaynakları tekrar tekrar oluşturur.Bu varsayılan çalışma şeklidir.Bildiğiniz üzere bazı fonksiyonları (static,final gibi.Bunlar override edilemez) override ederek geçersiz kılıp ihtiyacımıza bağlı olarak değiştirebiliriz.Bu yazımızda da bu kaynakların tekrar oluşmasını önlemek için getSingletons() fonksiyonunu override edeceğiz.Kodlarımızı görünce daha iyi anlayacağız.


Gördüğünüz üzere iki farklı kaynak sınıfımız ve ApplicationConfig  sınıfımız var.ApplicationConfig'te gördüğünüz set collection'ı,list'in bir benzeri olup verileri herhangi bir index ile tutmaz.İki fonksiyonumuzu override ettik.

counter1: 0
counter2: 10
Çıktımız bu şekilde olacaktır.Client classımızın yaptığı request mesajlarına karşılık ApplicationConfig class'ımızda ezdiğimiz fonksiyonlar :).<T> gelecek olan class'tan sonra şekil alacak.Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...