JAX-RS (PROVIDERS)

  

      Daha önceki yazılarımızda RESTful web servislerinde  kaynak sınıflarımızı nasıl oluşturacağımızı öğrenmiştik.Bu yazımızdan itibaren ise JAX-RS'teki sağlayıcıları öğreneceğiz.Sağlayıcılar, JAX-RS çalışma alanını genişletmek için kullanılabileceğimiz bir yoldur.JAX-RS'te sağlayıcıları kullanırken @Provider ek açıklamasını kullanacağız.Bu sağlayıcıları 3'e ayrılıyor.

1)Entity Providers(Varlık Sağlayıcıları)
    
    Varlık sağlayıcıları xml,json gibi veri formatların java nesneleri ile iletişimi sağlarlar.Bu sağlayıcılar MessageBodyReader ve MessageBodyWriter interface'lerini implement ederler.Verinin saklanma türü @Consumes ve @Produces ek açıklamalarıyla belirtilmemiş ise sağlayıcılar tüm türleri destekler.

2)Context Providers(İçerik-Ortam Sağlayıcıları)

     İçerik sağlayıcıları ise @Context ek açıklamasıyla erişebilecekleri bağlamları kontrol eder.Bu sağlayıcılar ContextResolver <T> interface'ini implement ederler.


3)Exception Providers(İstisna sağlayıcıları)

   
      Hata sağlayıcıları, Java istisnalarının http response cevaplarına eşler,karşılaştırır ve bizde bu sonuçlara göre değişik şeyler yapabiliriz.Bu sağlayıcılar ise ExceptionMapper<T> interface'ini implement ederler.Bu 3'üde sağlayıcı olduğundan @Provider ek açıklamasını kullanmak zorundadır.



Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.Huzurlu günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...