ARDIŞIL DEVRE ANALİZİ-1

1-DURUM GEÇİŞ ŞEMASI YÖNTEMİ
2-DURUM GEÇİŞ TABLOSU YÖNTEMİ
3-DURUM DENKLEMLERİ

Sırası ile bu işlemeleri gözden geçirelim...

1-DURUM GEÇİŞ ŞEMASI

     Devrenin her bir durumu devre ile durumlar arasındadır.Geçişler ise daireleri birbirine bağlayan yönlü oklar ile gösterilir.Her dairenin içinde ki 2'li sayi dairenin temsil ettiği durumu tanımlar.Geçişleri gösteren oklar üzerine ise söz konusu durum geçişinin hangi girdilerle gerçekleştiği ve çıktının ne olduğu yazılır.Bu gösterim için '/' işareti kullanılır.Kesme işaretinin soluna girdi sağına çıktı yazılır..

Şimdi bir tam toplayıcı devresi üzerinden bellirttiğimiz adımlardan faydalanarak devrenin geçiş şemasını çizelim..







Di eldemizin 0 olduğu,Dj eldemizin 1 olduğu durumdur.İlk satır ile başlayacak olursak bakın A=0,B=0,TOPLAM(SUM)=0 bu durumda elde değerimiz 0 olur.Bu durum Di=0'dan başladı öyle değil mi ? Peki şimdi ne oldu ?Değerimiz 0'dı 0 kaldı.Değerimiz değişmediği için ok'u kendi durumumuza(state) geri döndürüyoruz.Eldemizin 1 olduğu durumlarda da Dj durumumuza geçiyoruz.Yazım kuralımıza bakacak olursak örneğin 1,1/0 A=1 B=1 Toplam=0 Elde=1 olduğundan durum değiştirdik..Otomat dersi alan aslında bunun bir nevi mealy makinesi olduğunu görmüştür.Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk giriş/çıkış şeklinde yazılıyor.

Yazılarımda normal konuşma dilini kullandığımdan noktalama işaretlerini gözden kaçırıyor olabilirim.Bu gibi durumları iletişimden(footer bölümünden) bana bildirebilirseniz mutlu olurum.

İYİ ÇALIŞMALAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...