BOOTSTRAP NEDİR ? NASIL KULLANILIR ?


Twitter Bootstrap açık kaynak kodlu, web sayfaları veya uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek araçlar bütünü ve önyüz çatısı. Bootstrap, web sayfaları veya uygulamalarında kullanılabilecek, HTML ve CSS tabanlı tasarım şablonlarını içerir.Bootstrap ile çok basit şekilde profesyonel web sitesi şablonları hazırlayabilirsiniz..
Şimdi bootstrap framework'unu nasıl kullanırız ona değinelim öncelikle buradan bootstrap'ı indiriyoruz.


Daha sonra jquery'i indirip bootstrap'ı indirdiğimiz klasöre atıyoruz.Jquery'de bir javascript kütüphanesidir.Tasarımlarımızı yaparken bize yardımcı olacak.Onuda buradan indirebilirsiniz.



Şimdide bir editör gerekiyor.Ben size Brackets'i öneriyorum.Ve onuda buradan indirebilirsiniz.
Şimdide nasıl kullanacağımıza bir göz atalım.



Klasörümüz bu şekilde olacak bootstrap klasörünün içinde bir index.html ve css dosyasının içinde main.css adında iki dosyayıda bizim oluşturmamız gerekiyor.Projemizi index.html üzerine ve bootstrap'ın etkisiz olduğu yerde kendi yazdığımız css kodlarını barındıracak bir main.css dosyası..

Daha sonra bu dosyayı brackets'tan açıp kodlarımızı yazmaya başlayalım..



NOT ! ! ! BOOTSTRAP'I öğrenmek için temel bir html ve css bilgisi gerekmektedir.

Yukarıda dosyalarımızı açıp burada index.html sayfasına ilgili css ve script class'larını ekledik.Bildiğiniz üzere css ve script dosyalarımızı index.html sayfasına import etmez isek bu dosyaları kullanamayacağız..

Şimdilik kısa bir giriş yaptık.Merak etmeyin bootstrap'tı en ince ayrıntısına kadar öğreneceksiniz...

İYİ ÇALIŞMALAR...

1 yorum:

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...