MİKROİŞLEMCİLERE GİRİŞ

   Günümüzde mikroişlemciler iki alanda kullanılmaktadır.Birinci kullanım alanı,genel amaçlı bilgisayar üretimi ikinci alanı ise atanmış bilgisayar uygulamalarıdır.Günümüzde,yaygın olarak kullanılan bireysel bilgisayarların temel taşı mikroişlemcilerdir.Bireysel bilgisayarlara göre daha yetenekli olan iş istasyonları sunucular ve orta boy bilgisayarların teme öğereleri de  mikroişlemcilerdir.

Bilgisayar Yapısı

     Bellek Yetenegi
     
          Veri ve programlar,bellekte saklanabilmelidir.Saklanan veri ve programlar istediğinde geri alınabilmeli veya yeniden saklanabilmelidir.

     Hesaplama Yeteneği

          Bilgisayar kendisine verilen veriler üzerinde,yine kendisine verilen programa uygun olarak aritmetik ve mantıksal işlemler yapabilmelidir.

      Karar Verme Yeteneği

          İşlemler sonunda veya kendisine verilen verilere bakarak programın akışı ve/veya verilen değerlendirilmesi konusunda karar verebilmelidir.Yüksek seviyeli dillerdeki if else yapısı bu duruma örnek olarak verilebilir.

      Giriş-Çıkış Yeteneği

           Bilgisayara dışarıdan veri ve program verilebilmeli ve sonuçlar bilgisayardan dışarı alınabilmelidir.Kısaca,bilgisayar ile çevresi arasında veri iletişimi olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...