BELLEK

       Bilgisayarın çalışmasına yön verecek programı ve programın üzerinde çalışacağı verileri saklamak için bellek kullanılmaktardır.
 Eskiden kullanılan bir sürü bellek çeşidi yerini şimdiki zamanlarda kullanılan yarıiletken belleklere bıraktı.Yarı iletken bellekler eskiden kullanılan çekirdek belleklere göre çok daha ucuz ve kullanışlıdır.Yarı iletken bellekler kullanılırken enerjiye ihtiyaç duyarlar ve enerjileri kesilirse çalışmazlar.Bu nedenle yani bilgileri tutmak amacıyla iki tür bellek geliştirilmiştir.

1-Salt Oku Bellekler
2-Oku/Yaz Bellekler

1-Salt Oku Bellekler
    
     Bilgisayarda sürekli kalması istenen bilgilerin saklanması için kullanılan bellek türleridir.Özel amaçlı ve sabit programla çalışan bilgisayarların programları ile bilgisayar açıldığında kullanıcıya hizmet verecek yol verme programları bu tür belleklere yazılmalıdır.Şimdi diyeceksiniz ki madem bu bellekler salt oku bellek biz bunlara nasıl program yazabiliyoruz.Bunlar üretilirken bu programlar özel araçlarla yazılıyor.Anlayacağınız bilgisayarınızın açılması görüntünün ekrana gelmesi klavye tuşlarının algılanması bunlar bedavadan olan şeyler değil.İşte bu gibi programları bilgisayar üreticisi bu bellekleri üretirken ayarlıyor.
2-Oku/Yaz Bellekler

   Bilgisayar içindeki kullanıcı programının yazılacağı veya verilerin yazılacağı bellek türü oku/yaz bellektir.İşte bu bellekler biz kullanıcılara hitap ediyor..

Bir sonraki post'umuzda bu belleklerin çeşitlerini inceleyeceğiz.

İYİ ÇALIŞMALAR...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...