Java Server Page ' GİRİŞ

    JSP dinamik web sayfaları hazırlayabileceğimiz,java tabanlı bir web teknolojisidir..
JSP yazmak için ECLİPSE veya NETBEANS'i kurmanız gerekiyor.Daha sonra local bir server'i daha kurmanız gerekiyor.NETBEANS'te bunları plugins edebiliyorsunuz.Ben başlangıç olarak Apachenin TOMCAT'ini kurdum.GlassFish Tomcat gibi bir sürü sunucu var.Herhangi birini kurup işe atılabilirsiniz.Kariyerinizi java üzerine kurmayı düşünüyorsanız.Paylaşacam örnekleri anlayıp kendinizde değişik kaynaklardan çalışmaya başlayın..Java SE'den başlayıp Java EE' ile devam edin..Java çok geniştir.Bende bu yazım ile Java EE'ye geçiş yapmış bulundum.Fakat
Java SE'örnekleri paylaşmaya devam edeceğim.Swing olsun OOP olsun.Zamanım yettiğince paylaşmaya çalışacağım.İyi çalışmalar.

İLK JSP ÖRNEĞİMİZ
 
 İlk örneğimizi kodlarken dikkat edeceğimiz noktalar var.JSP taglarla yazılır.HTML kodları ile birlikte çalışır.Ve bunu yaparken bir sunucuya ihtiyaç duyar.Tıpkı PHP,ASP.NET gibi..Java'da yazdığınız çoğu kodu çalıştırmanız mümkün.Evet şimdi örneğimize bakalım..

<%--
    Document   : newjsp
    Created on : 15.Şub.2018, 13:39:20
    Author     : Gökhan
--%>

<%@page contentType="text/html" pageEncoding="UTF-8"%>
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <title>JSP Page</title>
</head>
<body>
    <h1>Hello World!</h1>
    <%@page language="java" %>
    <% out.println("Bu benim"); %>
    <% out.println("ilk JSP sayfam"); %>
</body>
</html>

Bu örneği NETBEANS IDE 8.2 de yazdım.Örnekte JSP taglarının <% ile başlayıp %> ile bittiğini görüyorsunuz..Onun dışında page tag'ı kullanılmış ona daha sonra ayrıntılı bakacağız..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Spring Boot Uygulamasını Heroku üzerinde Deploy Etme

Bu yazımızda sizlere spring boot ile yazılmış basit bir Rest api'nin heroku üzerinde nasıl deploy edebileceğimizi göstereceğim. Önce ...